keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Hyvinvointivaltio 2020

Sitra on juuri käynnistänyt uuden tutkimushankkeen, jossa pyritään päivittämään suomalainen hyvinvointikeskustelu uudelle vuosituhannelle:

'Vaikka tuloerot ovatkin viime aikoina kääntyneet kasvuun, valtaosa väestöstä ei enää kärsi materiaalisesta puutteesta vaan pikemminkin valinnanvaran runsaudesta. Suomalaisilla on nykyään paljon aiempaa enemmän vaihtoehtoja arkielämässään. Tulotaso on noussut, kulttuuri ja sääntely ovat vapautuneet ja markkinoiden tarjonta on kasvanut huimasti. Vaihtoehtojen määrän kasvu aiheuttaa ihmisille uudenlaisia päätöksenteko-ongelmia tulotasoon katsomatta. Oman ja muiden ihmisten hyvinvoinnin kannalta optimaalisten valintojen tekeminen ei ole helppoa. Elämänhallinnasta ja henkisestä hyvinvoinnista on tullut uusia hyvinvointiongelmia; käytettävissä olevasta ajasta ja henkisestä kapasiteetista arkielämän niukkoja resursseja.' - Sitran blogi

Hanke osuu ajankohtaisuudellaan suoraan tämän päivän haasteidemme ytimeen. Kasvun, elintason ja valinnanvapauden huuma tarkoittaakin kolikon toisella puolella ehkäpä oravanpyörään juuttumista, elämän pirstaloitumista ja irrallisuuden tunnetta.

Sama koskee myös yritysmaailmaa: henkilöstön, asiakkaiden tai rahottajien kokema lisäarvo ei aina enää liitykään suoraan yrityksen taloudelliseen kasvuun, ellei samalla osata kuljettaa kasvussa taitavasti myös muita teemoja. Suomessa on alettu näinä kuukausina nähdä erinomaisia avauksia tähän liittyen ja ylipäänsä keskustelu vastuullisemmasta liiketoiminnasta, aidosta moraalisesta kasvusta ja sen avoimesta viestimisestä on laajamittaisesti käynnistynyt.

Eli hyvät yrityskansalaiset, seuratkaa uutisia ja pitäkää hatuistanne kiinni: matka Hyvinvointivaltio 2020:een on alkanut!

---
CRnet järjestää vastuullisen johtamisen vuosiseminaarin aiheesta 'Johtaminen 2020' syyskuun 27. päivä Hotel Scandic Marskissa.